2011. december 31., szombat

ANTIK PULSAR LED QUARTZ

Egy kedves barátom óráját mutatom be a kvarc sorozat és az év legvégén, méghozzá egy, vagy inkább AZ ös-kvarcot, ami csúcskategóriás darab volt a maga nemében és csúcskategóriás gyűjtői óra is... A leírást is a gazdija írta hozzá... De még előbb had kívánjak Boldog Új Évet minden kedves olvasónak!

1970 körül elképesztően nagy szám volt, aszongya Huygens óta az első igazi áttörés az időmérésben, lévén digitális. Az arany változat valami horror drága volt (2100$ az acél 300$-ával szemben), mert ez rendesen, vastagon plattírozva van, ráadásul "goldfilled" jelet csak akkor kaphat, ha a tömeg minimum 5%-a arany. Igazi üzletember-arcoskodásra fejlesztve : )
Aztán lement a LED-ek ára, oszt behalt az egész biznisz. Ma a Hamilton a Swatch-é, a Pulsar brandet pedig megvette a Seiko.
Vízálló (30m), ütésálló. A környezeti világossághoz igazítja a LED-ek fényerejét. A kijelző előtt zafírüveg (vagy kristály?), a logo a két réteg anyag között van, nem ám kívülről rászitázva. Éves pontosság: 60 másodpercen belül.
Ez a változat a "dress modell", nyilván öltönyhöz, ráadásul special edition, mert ezen nincsenek mechanikus gombok, szenzoros, és nem kell mágnes sem a beállításhoz, mint eleinte.
Létezett olyan változat is (talán time-commandnak hívták?), ahol a jellegzetes megnézem-az-órámat csuklómozdulatra kapcsoltak be a LED-ek. A Pulsarok Szent Grálja pedig a zöld LED-es változat, olyan ritka, hogy szinte nincs is, de ha lenne, 2-3000$ körül menne az ebay-en.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése