2012. március 29., csütörtök

Sigma-valmon Geneve

Egy kimondottan ritka genfi óra a következő a hosszabb szünet után... Ennek is van egy kis története, a vaterán vettem a gyönyörű ETA bronz szerkezetet az eredeti számlappal, teljesen hibátlan állapotban... Mint kiderült, valószínűleg arany tokban lehetett (szinte mind arany volt amit az e-bay-en találtam), amit levettek róla, és gondolom tört arany lett belőle... bizony-bizony ez még manapság is sokszor megtörténik, nem csak a háború meg az 50-es évek kényszerszüleménye... (egy órás ismerős mesélte nem rég: kb. 6-8 hordatlan antik márkátlan arany órát vittek be hozzá szétszedésre, sőt a számlap, szerkezet nála is maradt, az nem kellett, a tokot meg vitték a zaciba... szép történet) Na de vissza az órához... Guberáltam hozzá a tokos dobozomban egy újszerű orosz tokot, amibe szerencsére tökéletesen passzolt... magyarul beépítés lett belőle... Eredmény a fotókon megtekinthető...
ÉS bemásolom ide Gyuri megjegyzését:
Az arany tokkal kapcsolatban biztos igazad van. Ebből kiindulva nyomoztam, mert érdekes... A Sigma és a Valmon külön is létező márkanevek. Genfi viszont csak a Valmon. Tehát ez egy Valmon óra. Alexandre Miron Valentin alapította. VAL entin M ir ON, vagy lehet VALentin MONtres. Íme a feltételezésem: A Sigma-Valmon a Valmon órák aranytokos változata. Méghozzá 18ct, mert az Alexandre és a Miron is görög eredetű név (lehet az úr is görög származású...)! a szigma pedig a görög abc na hányadik betűje, naná, hogy a 18.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!
    Szép fogás. Az arany tokkal kapcsolatban biztos igazad van. Ebből kiindulva nyomoztam, mert érdekes... A Sigma és a Valmon külön is létező márkanevek. Genfi viszont csak a Valmon. Tehát ez egy Valmon óra. Alexandre Miron Valentin alapította. VAL entin M ir ON, vagy lehet VALentin MONtres. Íme a feltételezésem: A Sigma-Valmon a Valmon órák aranytokos változata. Méghozzá 18ct, mert az Alexandre és a Miron is görög eredetű név (lehet az úr is görög származású...)! a szigma pedig a görög abc na hányadik betűje, naná, hogy a 18.
    Szép napot, O.Gy.

    VálaszTörlés