2013. március 26., kedd

Katonai BEHA ikrek

Sokszor kérdezik, hogy vagyok képes elengedni, eladni órákat a gyűjteményből, főleg ritka darabokat... Hát így: van egy óra, nagyon ritka, aztán egyszer csak szembe jön a tesója sokkal szebb állapotban...
A BEHA amúgy igazi német márka, a háború környékén katonai órákat is csináltak, szép fekete számlappal, izgalmas valószínűleg saját gyártányú felsőkerekes centrál másodperces aranyozott szerkezettel, mely ráadásul incabloc-os, azaz a billegő keréknél ütésbiztosított.
O. Gyuri barátom szokása szerint szenzációs kutatást hajtott végre az órákkal kapcsolatban, üzenetét bemásolom ide: "Attól tartok ez nem saját gyártású szerkezet. Minden bizonnyal ez DUROWE 412. A híres és jelentős német DUROWE (Deutsche Uhrenrohwerke) szerkezet gyártó manufaktúra terméke. A gyárat alapító Erich Lacher a szintén ismert Lacher & Co ("LACO") óragyár társalapítójának (Frieda Lacher) fia. A szerkezetet így az apuka óráiba is szerelték, Laco 526 jelzéssel fordul elő."





3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gábor!

    Attól tartok ez nem saját gyártású szerkezet. Minden bizonnyal ez DUROWE 412. A híres és jelentős német DUROWE (Deutsche Uhrenrohwerke) szerkezet gyártó manufaktúra terméke. A gyárat alapító Erich Lacher a szintén ismert Lacher & Co ("LACO") óragyár társalapítójának (Frieda Lacher) fia. A szerkezetet így az apuka óráiba is szerelték, Laco 526 jelzéssel fordul elő.

    Szép órák!

    (Az előző két megjegyzést elbénáztam, szerkeszteni meg utólag nem lehet, vagy nekem nem sikerült... bocs.)

    Üdv, O.Gy.

    VálaszTörlés