2011. június 17., péntek

CRONEX

Hát igen, ilyen tényleg nem terem minden bokorban... Oly annyira nem, hogy semmilyen infót nem találtam róla sehol! Egyedül az e-bay-en volt egy db, rommá kopott állapotban, baráti alapon 250 dolcsiért... (köszi). Halványan úgy kapcsolódik a korábbi sorozathoz, hogy, ha megnézed a hidak elrendezését, bizony hasonlóságot láthatsz... De hogy ez véletlen-e, vagy sem, és hogy ez milyen szerkezet valójában, azt bizony szintén nem sikerült kiderítenem... (sebaj, Gyuri biztos rájön...) A werken egyedül egy 186-os szám szerepel jelzésként... Amúgy az óra szerintem gyönyörű, lazac-fehér bicolor számlapos csoda...
ÉS GYURI UTÁNA NÉZETT : Kedves Gábor! Megszólítva éreztem magam, ezért utána néztem... A készítője Armand Chatelain-Voumard SA / Cronex Watch (Tramelan-Dessus und Biel, Schweiz). Sok márkanévvel dobott piacra órákat, egyik sem ismert különösebben. A szerkezet pedig csakis UNITAS lehet. Mi más lenne, hiszen az volt helyben, olcsóbb lehetett a helyi werk, mint bármi más. A számát persze nem tudom, módosítottak kicsit a hidakon, hogy beférjen a tokba. (Gyuri! Ez eleve kisebb mint a 6325 sorozat..., de azért szerintem is... UT)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor! Megszólítva éreztem magam, ezért utána néztem... A készítője Armand Chatelain-Voumard SA / Cronex Watch (Tramelan-Dessus und Biel, Schweiz). Sok márkanévvel dobott piacra órákat, egyik sem ismert különösebben. A szerkezet pedig csakis UNITAS lehet. Mi más lenne, hiszen az volt helyben, olcsóbb lehetett a helyi werk, mint bármi más. A számát persze nem tudom, módosítottak kicsit a hidakon, hogy beférjen a tokba. Egyébként az ARSA is onnan származik (Auguste Reymond SA.)
    Üdv, O. Gy.

    VálaszTörlés
  2. Szia Gyuri! Őrült vagy!!! (én sennit nem találtam róla...) Be fogom másolni, természetesen mint amit Te írtál... KÖSZÖNÖM!!!

    VálaszTörlés